energy challengesEnergy Challenges is een project, dat een heel schooljaar duurt, waarin gedrag en techniek samenkomen en leerlingen op eigen wijze campagne voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op school en omgeving.

In de Energy Challenges maken jongeren op basis- en voortgezet onderwijs spelenderwijs kennis met de wereld van energie, techniek en duurzaamheid en ontdekken ze hun talent. De Energy Challenges bestaat uit een techniek- en een campagnetraject.

De campagne

De Energy Challenges daagt jongeren op basis- en voortgezet onderwijs uit tot een duurzaamheidscampagne. Elke school vormt een team van ‘energizers’ die het voortouw neemt om school en omgeving te verduurzamen. Tijdens het campagneseizoen gaan de teams op onderzoek uit in de wereld van energie, techniek, en duurzaamheid en zetten ze hun kennis om in actie en resultaat! Het campagneseizoen begint met een knallende kick-off in januari en eindigt met een feestelijke finale in juni.

De techniek

Techniek speelt een belangrijke rol in de Energy Challenges. Hiermee boeken de scholen resultaten op korte- en lange termijn en worden deze meetbaar en zichtbaar. Elke Energy Challenges regio heeft een techniekteam met een technisch specialist en een combinatie van HBO- en MBO-stagiairs in studierichtingen bouwkunde, electrotechniek en werktuigbouwkunde.