energy battleDe Energy Battle is een energiebespaarwedstrijd tussen gemeenten waarbij ook basisscholen worden uitgedaagd om in vier weken tijd zo veel mogelijk energie te besparen.

Samen energie besparen, thuis en op school

Vind je het belangrijk om bij te dragen aan een duurzame toekomst? Wil je weten hoe je het energieverbruik van je school kan verlagensamen met leerlingen, leraren en ouders? Doe dan mee aan de Klimaatverbond Energy Battle. Scholen kunnen met een eigen team meedoen aan de Energy Battle; de school is de tiende deelnemer in een team, samen met negen gezinnen die thuis aan de slag gaan. Iedereen gaat vier weken lang energie besparen. Hierbij wordt de school geholpen door leerlingen uit de hoogste groepen.

Bij de meeste scholen blijkt dat 10-20% energiebesparing eenvoudig gerealiseerd kan worden. Dat kan door gebruikers van het gebouw, leerlingen en docenten, bewust te maken van de mogelijkheden om energieverspilling te voorkomen. Daarmee wordt de CO2-uitstoot van de school verminderd en houdt de school meer geld over voor goed onderwijs. De Energy Battle is een project over energiebesparing waarin de school elektra en gas gaat besparen, samen met leerlingen en ouders thuis. Met behulp van een energiedisplay wordt het verbruik van de school inzichtelijk gemaakt. De hoogste klassen helpen mee om eenvoudige maatregelen te nemen en binnen vier weken gemiddeld 10% energie te besparen.