leskist groene energie Met deze set leskisten gaat elke groep leerlingen aan de slag met een experiment. Zij wekken actief de energie van wind, zon en aardwarmte op en ervaren dat het werkt. Doen en ervaren: dan komt duurzaamheid tussen de oren.

Voor groep 7 en 8, en vmbo 1. Daarmee is het een echte doe-activiteit. De opdrachten worden begeleid door een strak stappenplan op papier. Tegelijkertijd krijgt de creativiteit wel ruimte. Met opdrachten voor de kinderen die eerst doen en dan pas denken en andere opdrachten voor leerlingen die op het vwo aankoersen en iets meer abstractie aankunnen. Het werken met deze leskisten duurt 1,5 – 2 uur.

Inmiddels staan er 35 sets in Nederland. Misschien ook wel dicht bij u in de buurt. De inzet verschilt ook. Zelfstandige uitleen aan scholen, of met inzet van een vrijwilliger/gastdocent. De stevige leskisten passen gemakkelijk in de auto. En daardoor zeer geschikt voor een uitleensysteem.

Overnamekosten: de set van 6 leskisten is te bestellen tot 30 juni 2016. De 6 kisten kosten tezamen €1600,- ex BTW. De volgende productiesessie (met een maximum!) staat gepland voor de zomer. Levering met een uitgebreide instructie volgt in september/oktober 2016.

Meer informatie bij Belevenisonderwijs