plek onder de zonLeerlingen krijgen met hoofd, hart en handen inzicht in wat zonne-energie voor mogelijkheden biedt, zowel in Nederland als in ontwikkelingslanden. Het project daagt de leerlingen uit om op een praktische en speelse wijze aan de slag te gaan met zonne-energie.

Na een startbijeenkomst voor leerkrachten, volgen drie doe-het-zelflessen in de klas, gevolgd door een gastles over zonnepanelen en het zelf in elkaar zetten van een zonnebloem op zonne-energie.

De lessen gaan over Water en zon; Rekenen met energie en Proefjes met zonne-energie. Na de gastles is het de beurt aan de leerlingen. Creatieve activiteit: Nu is het aan de leerlingen om te laten zien wat ze geleerd hebben. Ze ontwerpen of maken iets dat op zonne-energie werkt. Een auto? Een waterfilter? Het moet iets zijn dat gepresenteerd kan worden bij de slotbijeenkomst, waar het beste werkstuk een prijs zal winnen.

Doelgroep: groep 6 t/m 8 van het basisonderwijs

Overnamekosten: Momenteel hanteert ANMEC een bedrag van € 90 waarbij de ontvanger het lesmateriaal digitaal ontvangt in een bestandstype om het zelf te bewerken.

Meer informatie bij ANMEC