Een duurzame energievoorziening in Nederland in 2050, dat zou mooi zijn! Maar hoe doen we dat? Hoe verlagen we ons energieverbruik en waar halen wij straks onze energie vandaan? Op deze vragen zoeken we antwoorden. Daarom dagen we alle groepen 7 en 8 van basisscholen in Nederland uit om mee te doen met de Energiedialoog Junior! De kinderen van nu zijn immers de burgers, onderzoekers, uitvinders, politici en ondernemers van 2050. Doe jij ook mee?

Zo doe je meeenergiedialoog postkaart

Alle groepen 7 en 8 van Nederlandse basisscholen kunnen meedoen met de Energiedialoog Junior. In één dagdeel geef je aan de hand van een lespakket een les aan je leerlingen over energie, waarna de leerlingen zelf oplossingen bedenken om bijvoorbeeld bij jullie op school energie te besparen of op te wekken. Zij verwerken hun wensen en ideeën op de postkaart en sturen deze op naar André Kuipers, ruimtevaarder en ambassadeur van de Energiedialoog! Met hun goede ideeën maakt jullie klas kans op een personlijke ontmoeting met André Kuipers en een ‘Energiek Bioscooppakket’ voor de hele klas.

Meld jouw klas nu aan

Doe jij ook mee? Meld dan als docent je klas aan en je ontvangt binnen een week de benodige materialen. Stuur alle ideeën van de leerlingen uiterlijk vrijdag 24 juni terug. De bedenker van het beste idee is vervolgens van harte uitgenodigd om met zijn of haar hele klas naar de slotbijeenkomst van de landelijke Energiedialoog te komen op maandagmiddag 4 juli in Arnhem, waar we de winnaar van de Energiedialoog Junior feestelijk bekend zullen maken.

Doen jullie ook mee? Wij kijken ernaar uit om al jullie ideeën voor de toekomst van de energievoorziening in Nederland te ontvangen.

Lees meer en meld jouw klas aan:   energiedialoog