solly stadskantoor utrechtUtrecht staat in mei 10 dagen lang in het teken van zonne-energie. Deze tweede zon-10-daagse duurt van maandag 8 tot en met donderdag 18 mei. Tijdens de zon-10-daagse vinden er allerlei activiteiten en ontmoetingen plaats met als doel het werken aan de ambitie van Utrecht om in 2030 klimaatneutraal te zijn. 

Ontdek de mogelijkheden van zonne-energie

Tijdens de zon-10-daagse laten zonne-experts u graag kennismaken met de wereld van de zonne-energie. Of u nu een eigen dak hebt of niet, of u nu interesse hebt vanuit uw bedrijf of voor uw schoolgebouw, zonne-energie is voor iedereen bereikbaar. Ook voor scholieren is er een onderdeel ingericht.

Scholieren: win een inspiratiesessie met André Kuipers

Ook 'Solly' is aanwezig tijdens de zon-10-daagse. Met het Educatief Pakket Solly worden kinderen al op jonge leeftijd geïntroduceerd in de wereld van natuur, techniek en duurzaamheid. Samen met de speelrobot Solly en zijn vriendjes gaan kinderen zelf ontdekken, onderzoeken en ontwerpen. Zo werkt Solly samen met de kinderen toe naar een nieuwe, groene generatie.

Solly verzorgt een win-actie waarbij kinderen de Solly-game kunnen spelen en een sessie met André Kuipers kunnen winnen. Ook zijn er workshops beschikbaar voor de scholen in Utrecht.